Tre ukers sammenhengende ferie er viktig!

Ferie er viktig! Og en langhelg gjelds ikke! Heldigvis tror jeg stadig flere tar en lang sammenhengende ferie. Eller er inntrykket mitt helt feil?
Kvinne på strand

Tre ukers sammenhengende ferie er viktig!

Jeg har vært coach og veileder for mange dyktige folk som føler at de egentlig ikke har tid til å ta tre uker sammenhengnde ferie. Da har jeg vært streng på å fortelle hvordan de lurer seg selv.

Det er også altfor mange som bruker de første feriedagene på å bli syke, få smerter og vondter mange steder, eller en infeksjon. Jeg ser det som et klart signal om råkjør på deg selv. Kroppen prøver å si fra om at dette er ikke ok, dette er altfor mye.

Hva er din erfaring? Klarer du å sette bra grenser, si nei og roe ned i tide?

Are Holen er en klok mann. Lege, psykolog og stressforsker: God grunn til å lytte til ham!

Her kan du lese hva han sier om stress og ferie:

Are Holen om ferie i Nrk

Dette er det sentrale:Kvinne på strand

 • Gjør noe ANNET enn det du gjør ellers i året
  • – ikke snekre på hytta hvis du er snekker hele året
  • – gjør noe fysisk i ferien hvis du sitter på kontor hele året
 • Avtal med din leder at du tar fri fra e-post i ferien (evn at du får en SMS hvis noe må være et unntak)
 • Er du selvstendig næringsdrivende: Bestem deg for når,  hvor ofte og hvor lang tid du skal kunne bruke på jobbting
 • Øv deg på å leve langsomt – her er noen forslag:
  • flyt i sjøen
  • ro en båt
  • nyt utsikten
  • drikk kaffen sakte
 • Finn måter å leke på – søk etter det som er lek for deg!
 • Tango eller Scrabble eller plukke skjell i fjæra – samma det hvis du har det gøy med det!

 

1 Response

 1. Arne Just Lund

  Jeg har lært meditasjon av organisasjonen Acem som Are Holen var en av de som startet organisasjonen. Jeg var på flere gode kurs som jeg senere har hatt god nytte av. Spesielt viktig for meg var avstressing og få en mer avslappet forhold til verden rundt meg. Om jeg har lyktes, vet bare de som jeg har daglig kontakt med. Jeg er som 73 åring noe bekymret for den ensrettingen vi nå har i samfunnet. Det at alt skal være snilt og behagelig og at alt ubehagelig skal legges ned i skuffen er en farlig utvikling. Vi må alle ta ansvar for våre liv. Kravet om at det offentlige skal gripe inn i alle livets faser er svært uheldig slik jeg ser det. Jeg mener at uttrykket: Gjør din plikt, krev din rett, dessverre har gått ut på dato.

Legg igjen et kommentar